Plus boekt minder winst, nieuw dc in Tiel van de baan

Plus boekt minder winst, nieuw dc in Tiel van de baan

Plus heeft vorig jaar afgesloten met een nettowinst van 8,1 miljoen euro. Dat is 21,4 procent minder dan vorig jaar, toen de supermarktketen onder de streep 10,3 miljoen euro overhield.

Plus zag zijn operationele ebitda met 6,8 procent toenemen tot 92,4 miljoen euro. Tegelijkertijd stegen de kosten met 4,1 miljoen euro, vooral door hogere personeels- en marketingkosten en winkelondersteuning. Daarnaast bleek de realisatie van een nieuw ERP-systeem complexer dan gedacht, waardoor besloten werd een pauze in te lassen. Dat leidde tot eenmalige extra afschrijvingskosten van achttien miljoen euro, waardoor het operationeel resultaat met twintig procent terugliep tot 46,3 miljoen euro.

Plus laat verder weten dat het plan om een gemechaniseerd distributiecentrum te bouwen in Tiel voorlopig van de baan is, omdat de gemeente op dit moment geen bouwvergunning verstrekt. Omdat daardoor ‘forse vertraging’ in de planning wordt opgelopen, is de retailer in een zoektocht naar een alternatief nu in gesprek met de gemeente Oss. In oktober werd al duidelijk dat de werkzaamheden voor het dc in Tiel waren stilgelegd, nadat milieuorganisaties en omwonenden bezwaar maakten.

De supermarktketen laat verder weten vorig jaar 30,2 miljoen euro te hebben geïnvesteerd, tien miljoen meer dan een jaar eerder. De investeringen werden gefinancierd uit de operationele kasstroom van 60,1 miljoen euro. Plus maakte begin dit jaar al bekend een omzet te hebben geboekt van bijna 2,8 miljard euro, 3,8 procent meer dan in 2017.

Bron; Retailnews.nl