Jumbo België van start: “De lat hoog en de prijzen laag”

Jumbo België van start: “De lat hoog en de prijzen laag”

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent morgen haar eerste Belgische supermarkt in Pelt. De foodretailer zegt hetzelfde prijsniveau als Colruyt te hanteren, maar belooft ook kwaliteit: “Jumbo legt de lat hoog en houdt de prijzen laag”, aldus topman Ton van Veen.

Het laagste prijsniveau in België
“We zitten op het laagste prijsniveau in België, dat van Colruyt. Klanten krijgen daarnaast een assortiment en een service die geen enkele andere Belgische retailer kan bieden. Ons en-en-enverhaal is uniek”, vertelt Van Veen bij de persopening van de eerste Belgische Jumbo. Hoe die eerste Belgische winkel in Pelt eruit ziet, vind je hier.

De Noord-Brabanders steken vol ambitie de grens over, vastberaden om hun imago van “het gele gevaar” eer aan te doen. Volgend jaar wil Jumbo twaalf tot vijftien winkels openen in Vlaanderen, maar dat moeten er binnen de vijf jaar al honderd zijn. Nog dit jaar opent op 20 november de winkel in Rijkevorsel, op 4 december volgt Lanaken.

Wat het assortiment betreft, komen er 3.000 specifiek Belgische referenties in het gamma van in totaal 20.000 producten: dat zijn dus producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn. De grootste verschillen met Nederland zijn een Belgische broodafdeling, rund- en varkensvlees en ‘betere’ bereide maaltijden, met typisch Belgische recepten als vol-au-vent en stoverij. Bovendien is er een La Place-corner, de restaurantformule die Jumbo overnam na het faillissement van V&D.

Bron; Retaildetail.be